top of page

Lisää Raamatturetkistä

IMG_1164 (2).JPG

Shalom, ja tervetuloa Israelin-matkaa suunnittelemaan!

​Halusitpa sitten opastusta muutamaksi tunniksi Jerusalemin Vanhassakaupungissa tai Jad Vashemissa, vierailun valitsemassasi erikoiskohteessa tai vaikkapa viikon matkan eri puolille Israelia, ota minuun yhteyttä, niin toteutamme suunnitelmasi yhdessä!

Olen kasvanut Suomessa, mutta asunut Israelissa jo yli 30 vuotta, ja siksi tunnen seisovani näiden kahden kulttuurin välimaastossa. Yhdistän tietoni Israelin historiasta, arkeologiasta ja uskonnoista omakohtaisiin kokemuksiini jokapäiväisestä elämästä nyky-Israelissa. Lopputuloksena on moniulotteinen matka maailmaan, jossa menneisyys ja nykyisyys muodostavat värikkään mosaiikin.

Erityisen tärkeä minulle on Raamatun ja Israelin maantiedon, luonnon ja vaihtelevien maisemien yhteys. Raamatun tapahtumat näyttäytyvät alkuperäisessä ympäristössään uudessa valossa ja tulevat ymmärrettävämmiksi. Jopa kukilla ja puilla on tarinansa - niitä olen oppinut työssäni lääkekasvien parissa.

Nautin opastamisesta kaikkialla Israelissa, Golanista ja Galileasta etelään Eilatiin saakka, vaikka Jerusalemilla onkin erityisasema elämässäni. Tervetuloa Israeliin kokemaan kanssani Pyhän maan värikkyys ja kauneus, ihmeellinen luonto ja ainutlaatuiset ihmiset!

Oppaa

Helena Paavilainen

bottom of page